Zuivelhoeve Deventer

Noten en zuidvruchten

Zuivelhoeve verkoopt niet alleen de meest populaire noten maar ook de meer exclusieve soorten. Bij Zuivelhoeve winkels worden de rauwe noten dagelijks gebrand. Dit geeft naast de overheerlijke geur ook een kwalitatief zeer onderscheidend product. Door het zelf branden van deze noten, in de olie van de noot zelf, blijven de voedingsstoffen beter in de noot bewaard en komt de smaak beter tot zijn recht.

Noten zijn een bron van waardevolle voedingsstoffen, o.a. vitamine E, vitamine B, foliumzuur, mineralen en vezels daardoor passen noten goed in een gezond eetpatroon. Tevens bevatten noten veel onverzadigde vetzuren, deze verlagen het cholesterol gehalte. Dit is goed voor hart en bloedvaten. Als gezond tussendoortje passen ze prima in een dieet. Doordat ze vezels bevatten zorgen ze voor een goede spijsvertering. Noten zijn daarnaast ook een bron van eiwitten. Dit maakt ze een geschikte aanvulling op ieders eetpatroon. Noten kunnen ook dienen als vleesvervanger wegens de vezels en eiwitten die ze bevatten.

Bijzonder is dat noten ook het essentiele vetzuur alfa-linoleenzuur bevatten. Dit is een vetzuur dat het lichaam nodig heeft maar niet zelf kan aanmaken. De gezondheidsraad heeft voor alfa-linoleenzuur net als als voor vitamines en mineralen een aanbeveling opgesteld

Zuidvruchten
Zuivelhoeve verkoopt ook een diversiteit aan gedroogde zuidvruchten. Doordat het vocht grotendeels uit de vrucht is gehaald worden de fruitsuikers, vezels, vitamines en mineralen namelijk geconcentreerd.


filiaal